KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A George Sorosról írt új német könyv

vonRetyi

Ahogyan itt 2014 októberében és szinte pontosan egy évvel később közvetlenül megjelenésük után ismertettük Udo Ulfkotte német újságírónak a médiáról, majd a migránsokról írt könyvét, most szintén híradás következik ugyanannak a kiadónak, a Kopp Verlagnak egy újabb szenzációjáról.

A cenzúrát rosszul tűrő, és ennek megfelelő hírportált is működtető kiadó január 17-én jelentette meg George Soros: A multimilliárdos, globális hálózata, és a világ vége, ahogyan azt ismerjük című kötetét. /Soros személyi okmányai szerint neve George Soros, mint ahogyan Lantosé is Tom Lantos, nem Lantos Tamás volt, ahogyan az ő nevét a hazai sajtónknak sikerült helyesen idézni, noha képviselőből rendre szenátorrá emelve tisztségét./

A Soros-kötet szerzője az 1963-ban Münchenben született Andreas von Rétyi, aki könyve után különösen és nyilvánvalóan várhatja mindazt a rágalomözönt, mint amit a médiacsönd ellenére bestsellerré vált kötete után Ulfkotte kapott. Akinek tehát egyetlen rossz tulajdonságát sem sikerült felfedezniük mai rágalmazóinak korábban, amikor Ulfkotte a vezető német lapnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak éveken át külpolitikai rovatvezetője, illetve haditudósítója volt.

Von Rétyi kötetét bemutatni azért gyötrelmes feladat, mert nehéz eldönteni, mi maradjon ki az ismertetésből. De talán érdemes azzal kezdeni, amit a szerző idéz egy amerikai újságírótól, aki 2010-ben ezt írta: „Valaki azt kérdezte tőlem, tudok-e valami szépet mondani George Sorosról. Azt mondtam, persze. 81 éves.” Az idézet Joseph F. Farahtól származik, aki szerint Soros „a világ legveszélyesebb embere”.

A 271-es oldalas, tömérdek lábjegyzettel alátámasztott könyv 73-ik oldalon ezt az alcímet találjuk: „Államtalan államférfi: ’Robin Hood’ vagy ’Robbing Hood’”. Ami zseniális szójáték. Ugyanis a „robbing” szó rablót jelent, és a „hood” gengsztercsuklyát. Azt a csuklyát, amely letakarja az ezerarcú dollármilliárdos igazi arcát. Azon emberről van szó, aki minden skrupulus nélkül képviseli ugyanannak a dolognak az ellenkezőjét és mindazt, ami közötte van. „A”-t mond és „B”-t tesz. Vagy megfordítva.

Annak illusztrálására, hogy Sorosnak milyen roppant arzenál áll a rendelkezésére a világ menetének befolyásolására, von Rétyi ismertet egy munkát, amely nem tesz mást, mint felsorolja Soros érdekeltségeit. Nem kevesebb mint 47 oldalon azzal a szerzői megjegyzéssel, hogy a felsorolás nem teljes.

A szerző ezután egy brit újságírót, Neil Clarkot idézi, aki így érzékelteti a spekuláns hatalmát: „…dollár milliárdokkal felfegyverkezve, tele civil szervezetekkel és az amerikai külügyminisztérium jóakaratú beleegyezésével tökéletesen alkalmassá válik arra, hogy megbuktasson olyan kormányokat, amelyek üzletei érdekeivel ellentétesek…”

E kormányok a grúziaitól az ukránig terjednek, amelyek megbuktatásában Soros intenzív tevőlegességgel vett részt. Pénzeivel, amelyek jó részben az adóparadicsomokban bejegyzett árfolyamfedezeti alapjaiból („hedge funds”) származnak.

Soros jelenleg, írja a szerző, a Nyílt Társadalom Alapítványán át az unió melletti, migrációbarát csoportokat támogatja, és pénzeli a brit UKIP és más euroszkeptikus pártok, illetve mozgalmak elleni kampányokat.

A kötet számos olyan mozgalmat, szervezetet, alapítványt és médiumot sorol fel, amelynek Soros pénzt ad. Közülük nem egy meglepő. Mint például a legnagyobb példányszámú lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza, amelynek főszerkesztőjét, Adam Michniket az egykori SZDSZ tagjai legjobb lengyelországi barátjukként méltatták.

Az „ezerarcú” Soros egyik jellemző ellentmondása az, hogy míg lépten-nyomon hangoztatja, nem szereti az egyenlőtlenségeket, gyakorlati tevékenységével folyamatosan egyensúlytalanságot és káoszt teremt, zendülést, felkelést, forradalmat szít. Nem egyszer az amerikai titkosszolgálatok és az amerikai külügyminisztérium hallgatólagos támogatásával.

Miközben több milliárd dollárral támogatja a hagyományos nyugati értékek aláásását. Az abortuszt, a kábítószerek legalizálását, az ízlése szerinti szexuális felvilágosítást, az eutanáziát, a feminizmust, a globalizálódást, a tömeges bevándorlást, az egyneműek házasságát, „a szociális manipuláció számos más radikális kísérletei mellett”.

Soros ezerarcúságának másik vetülete, hogy egyes esetekben jó ügyek mellett teszi le a garast, mint nem egy könyvében, amely gyakorlati létével és tevékenységével 180 fokosan ellentétes. Vagy mint amikor George W. Bush és neokonzervatívjai ellen áll ki, Busht Hitlerhez hasonlítva, ami amerikai ellenfeleit olyannyira kihozta sodrából, hogy republikánus oldalról hatalmas nézettségű tévéműsorokban és más médiumokban támadták.

Kettőssége Németország tekintetében is lépten-nyomon megmutatkozik. Gyakran hangoztatott rokonszenve ellenére a német újraegyesítés előtt azzal támadta Németországot, hogy annak révén Kelet-Európában „lebensraumot” (használja lazán angolul írt könyvében az eredeti német nemzetiszocialista kifejezést) akar magának teremteni. Talán érdemes emlékeztetni az olvasókat arra, hogy a Washington Post 2002 márciusában cikkében azt javasolta, zárják ki Magyarországot a NATO-ból, amiért Orbán Viktor az élettér kifejezést (magyarul) használta. Azután persze, hogy a hazai balliberálisok rendeztek ribilliót a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elhangzott miniszterelnöki interjú ezen szava ellen. (Hogy Medgyessy Péter miniszterelnöknek 2004-es kampánybrosúrájában ugyanezen kifejezés használata egyetlen bírálatot nem kapott Tiszán innen és így óceánon túl, az nem e könyvismertetés témája.)

Von Rétyi azt is bemutatja, hogy a spekuláns politikai hatalomszerzéséből miként arat óriási anyagi hasznot. A puccsal megdöntött ukrán vezetés helyébe lépő kormány első embereivel rendszeres és igen bizalmas kapcsolatban áll, és hatalmas összegeket invesztál Ukrajnába, ugyanerre bíztatva az Európai Uniót.

Ulfkotte migránsokról írt könyve bemutatásakor annak a reményünknek adtunk hangot, hogy annak magyar fordítása hamarosan napvilágot lát. De nem olyan fordításban, mint az első, a német sajtóról írt könyve, amelynek már a címe is az eredeti szöveg ravaszul finomított változata.

A remény helyett ezért inkább egy asztalra csapás lenne helyénvaló: feltéve a kérdést, ha nem most, mikor létesül már végre egy olyan magyar könyvkiadó, amely sorra adja ki a magyar jobboldali gondolkodás érvrendszerét úgy alátámasztó köteteket, mint von Rétyi Soros-könyvét?

Lovas István (Magyar Hírlap, 2016-02-17)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

9 thoughts on “A George Sorosról írt új német könyv

 1. Tudomásom szerint eredeti neve SÖRÖS volt ,de lehet ,hogy már az is magyarított volt valami régi más névről. Itt Budapesten vannak Sörös- nevűek..Egyikük az izr. követségen dolgozott. Igen ő is oldaláig leszármazott..és unokaöccs: Sörös János.. 30 év körüli lehet most…

  1. Eredeti neve Schwartz volt, mint Morvay Krisztina anyjának! Azt nem kutattam ki, hogy Morvay nem-e rokon Sorossal. De az feltűnő, hogy mindketten Schwartz helyesírási formájú nevük van és nem Schwarz, ahogy németül helyesen szólna!
   Gondolom elég megdöbbentő voltam, nem? Engem is megdöbbentett és azóta is hümmögök efölött, elakadt lélegzettel.
   Az információ pontos és valódi!!!
   Morvay Gyuri bácsi egyik a kabátujjban rejtet aduja?

   1. „Eredeti neve Schwartz volt, mint Morvay Krisztina anyjának!”
    Abszolút nem lepne meg a rokonságuk ez csak egy lenne a jellegzetes zsidó-simlik közül.
    H.B.

 2. Szomorú, hogy valakik nevek alapján akarnak elítélni egy olyan képviselőnőt, aki eddig mindig bizonyította kiállását a nemzet mellett.
  Soros lehet schwartz, vagy sörörs, vagy akámilyen névvel címzett, egy gengszter és ez a lényeg. Milliókat nyomorított és pusztított el a politikájával. Undorítónak találom ezt a fajta mentalitást, mely nem az ember cselekedeteit, hanem származását nézi. Egyik nép és faj sem jobb és kiválasztottabb a másiknál, és a magyarság legalább annyi gonosztettben bűnös, mint a román, vagy a szlovák, a német és a zsidó, arab és egyáltalán az ember, amióta kétlábú lett 50%-ban a gonoszság megtestesítője. Örvendek, hogy végre a szabadnak hazudott nyugaton is kezdik tisztábban látni és felismerni, hogy milyen is a világ. Persze a beépített ügynököknek, futurist1, mint mszp provokátor, érdeke lejáratni valakit, aki nálánál biztosan elkötelezettebb a magyarság ügye iránt, Morvay Krisztina mindaddig tiszteletben álló szemmély, amíg be nem bizonyítja az ellenkezőjét.
  Minden embertársunkat így kellene nézni. Radnóti, „kedves” zsidózó uraim itt a NIF oldalain nagyobb magyar volt, mint önök, s agyonverte, agyonlőtte, megalázta egy bugris, talán írni és olvasni sem tudó primitív al-ember.

  1. Kézdi! Te ezt a sok hülyeséget velem kapcsolatban honnan veszed? Mikor én csak azt irtam, hogy megdöbbentett a névrokonsàg Soros György és Morvay Krisztina között: mindkettö eredetileg Schwartz!!!
   De …, neked az semmit sem jelent, hogy Csanàdka a Jobbikbol, ahogy kipenderült rögtön a rabbihoz futott vigaszra! Nemsokàra Kanadàban utaztattàk a zsidok elöadàsokat tartani a magyar antiszemitizmusrol? Te sose hallottàl arrol, hogy a zsido ügynök nép??? Te sose olvastad pl. angol nyelvü könyvben, hogy Saul rabbi a vilàg történelmének legnagyobb ügynöke? stb.
   Senkiben sincs bizalmam. Miért lenne egy zsidoban, aki most éppen magyar nacionalistàt jàtszik, mint annak idején Csanàdka!
   A NIF oldalain, ha nem vetted volna észre a Pàrhuzamos Tàrsadalomrol (PT) folyik a vita, arrol a PT-rol, mely tönkreteszi Magyarorszagot, mely igenis bünös a Trianoni békediktàtum összehozàsàban, a magyar hadsereg feloszlatàsàban és Magyarorszàg olàh elfoglalàsàban, feldarabolàsàban! Nem zsidoznak, hanem PT-znek!
   A NIF nem a vakok gyülekezete!
   Keress màs portàlt magadnak, ahol Braille-írást tapogathatsz, s minden alkalommal megdobbanhat a szived mikor a David-csillagon fut àt az ujjad!

  2. T.Kézdi úr!
   Ön szerint miért kell egy embernek nevet változtatni?
   H.B.

 3. Az a baj,hogy az ilyen sorosok,schwartzok,sörösök és még ki tudja hány neve volt a féregnek ilyen hosszú életet élhetnek és rombolhatják a világot.
  Cak egy csőre szerelt távcső kellett volna hatvan évvel ezelőtt és rengeteg rossztól megmenekült volna a világ.
  H.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük