KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A franciák alig 33 százaléka bízik a kormány terrorellenes intézkedéseiben

A franciák alig 33 százaléka bízik a kormány terrorellenes intézkedéseiben

Fotó: AP

Az emberek virágokat és mécseseket helyeznek el a nizzai terrortámadás helyszínén

A franciák alig 33 százaléka bízik Francois Hollande államfőben és kormányában a terrorellenes intézkedéseket illetően – derül ki az IFOP közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet hétfőn tette közzé a Le Figaro című napilap.

Az ezer nagykorú francia állampolgár megkérdezésével végzett felmérés a legalább 84 áldozatot követelő nizzai terrortámadás másnapján készült, s azt mutatja, hogy az újabb merénylet korábban nem tapasztalt politikai hatást okozott a közvéleményben.

A tavalyi január merényleteket követően a franciák 51 százaléka bízott a kormányban, s ez az arány nem változott a november 13-i iszlamista merénysorozatot követően sem.

A végrehajtó hatalomból való kiábrándulás ellenére a rendőrségben, a csendőrségben és a titkosszolgálatokban a franciák továbbra is megbíznak: a megkérdezettek 84 százaléka nyilatkozott így. Tavaly januárban és novemberben 87 százalékos volt az arány.

A felmérés szerint a franciák 88 százaléka úgy véli, hogy a terrorhálózatokhoz tartozók elleni bírósági ítéleteket illetően a kormány nem tesz eleget. Júniusban 83 százalék gondolta ezt. A megkérdezettek 77 százaléka szerint a rendőrség, a csendőrség és a titkosszolgálatok rendelkezésére bocsátott jogi eszközök sem kielégítőek a terrorcselekménnyel gyanúsítható emberek megfigyelésére és előállítására. Júniusban 73 százalékos volt az így vélekedők aránya. A franciák 69 százaléka szerint a terrorhálózatok leleplezésével foglalkozó rendőrök, csendőrök, katonák és titkosszolgálati munkatársak száma sem elégséges, júniusban még 64 százalék gondolta ezt.

A tragédiát követően a megkérdezettek 50 százaléka támogatja a rendkívüli állapot meghosszabbítását, de ez az arány nem változik hónapok óta. A megkérdezettek 81 százaléka pedig elfogadná, hogy korlátozzák a szabadságjogokat a nagyobb biztonság érdekében. Ez utóbbi arány viszont csökkent, ugyanis a novemberi merényletek után még a franciák 84 százaléka gondolta ezt.

(MTI)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A franciák alig 33 százaléka bízik a kormány terrorellenes intézkedéseiben

  1. Sajnos ma legtöbb országban a hatalom(?) nem a Nép érdekeit szolgálja,hanem éppen ellenük „ténykedik. Magyarországon,meg pláne!! Mindent megtesznek annak érdekében,hogy a saját(?) szájuk íze szerint irányba tereljék a Népet, rettegésben tartva Őket. Még úgy is, ha ehhez aljas módon megrendezett, kivitelezett terror cselekményekről legyen is szó. A történelem bőven igazolta már ezt. Ha kiderülne(?),hogy ki volt a valódi „megrendelő és az elkövető, és nem csak ebben az ügyben, akkor kezdődne az igazi terror. Bár aki figyelemmel követi az elmúlt évek „eseményeit, nem kell hozzá tizenhat gimnázium,hogy rájöjjön, kik mozgatják a szálakat.
    „a hatalom csak úgy tudja fenntartani azt a hamis látszatot,hogy szükség van rá, ha folyamatosan rettegésben tart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük