KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fidesz avasi mintaprojektjének eredménye: hajléktalanszállóvá züllesztett társasházak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Avas

Az Avason a miskolci önkormányzat milliókból újítja fel a fészekrakók által lelakott társasházakat. A város polgármestere szerint ez hatalmas segítség a lakók számára, a fehérre festett falak azonban nem oldottak meg semmit: a rendbontók mindent tönkretesznek, a lépcsőházak továbbra is élhetetlenek.

Jakab Péter a párt frakcióvezetője és Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő a Felsőruzsin 4. szám előtt tartott tájékoztatón elmondta: a Fidesz az Otthonvédelmi Alapon keresztül maximum 3,5 milliót biztosít egy tönkretett lépcsőház felújítására, ami azonban ablakon kidobott pénz, ha a társadalomból kiilleszkedett személyeket nem távolítják el.

A példaként felhozott felsőruzsini társasházat 3 millió forintért újították fel, a lakók mégis a Jobbikhoz fordultak: a tömegesen beköltöző hajléktalanok és a még mindig ott élő rendbontó családok folyamatosan randalíroznak, lopják az áramot, nem fizetik a számláikat, a közös helyiségeket pedig WC-nek használják nemcsak a fedél nélküliek, de azok is, akiknél nemfizetés miatt korlátozzák a vízhasználatot. A helyiek elkeserítőnek tartják, hogy ez a Fidesz-féle rendteremtés eredménye.

A társasház részt vesz a Máltai Szeretetszolgálat „jelenlét” típusú felzárkóztató programjában is, amire egy év alatt 150 milliót szavazott meg a városvezetés, az elköltött millióknak azonban semmi látszatja nincs. Közben vannak olyanok is, akik már a számozott utcákból érkeznek a lakótelepre – többek között a felsőruzsini társasházba is –, ami már most mutatja, a Fidesz telepfelszámolása valójában telepexport.

A Jobbik képviselői szerint a Fidesz közbiztonsági mintaprojektje az Avason is megbukott: PR intézkedések, pótcselekvések helyett szigorú és következetes hatósági munkára van szükség. Mint mondták: az Otthonvédelmi Alap vagy a Csöbör Katalin által favorizált Green City program – a panelek zöld növényekkel való befuttatása – semmit nem ér, ha nincs rend.

További képek a lépcsőházról:
https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “A Fidesz avasi mintaprojektjének eredménye: hajléktalanszállóvá züllesztett társasházak

  1. A rendbontókat, rongálókat, együttélésre képteleneket kemény fellépéssel a károk saját kezű – fizetség nélküli – helyrehozatalára kell kényszeríteni. Állandó ellenőrzéssel, büntetéssel megfékezni a magukkal nem bírókat. Egy idő után kényszerből tanulnának meg rendesen élni, majd ez akár természetessé is válhatna számukra, ha maradni szeretnének. Viszont megfelelő retorziót kellene alkalmazni az újból elkövetőkkel szemben.
    Az illetékesek miért nem lépnek és meddig tűrnek?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: