KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Budaházy-per ítélete elé

Augusztus 30-án lesz a „Magyarok Nyilai” ügy elsőfokú ítélethirdetése. Végre.  Az ügyet ismerve csak a nevetséges és a zavaros jelzőt lehet alkalmazni, hogy finom legyek. Az ügyészség szerint félelmetes terrorlegények, egy valóságos maffia áll a bíróság előtt. Milyen bizonyítékok vannak, hogy 7 év kell egy elsőfokú ítélethez?  Persze ez nem szokatlan.

Budaházy György, akit a PT tagjai martalócnak, terroristának neveznek és életfogytiglanra ítélni akarnak!
Budaházy György, akit a PT tagjai martalócnak, terroristának neveznek és életfogytiglanra ítélni akarnak!

A Kulcsár ügy, a Balla Irma gyilkosság ügye. Ha nem komoly dolgokról lenne szó, ha nem emberi sorsokról, akkor szánalmas kabarénak lehet csak felfogni. És ebben főleg az ügyészség és csak utána a rendőrség a sáros. Ismerek olyan esetet, ahol 6 éve lefoglaltak két darab merevlemezt egy házkutatás során. Persze nem klónozták elvitel előtt. Hát abból milyen bizonyíték lehet? Egy gyenge rendszergazda is meg tudja manipulálni, a dátumokkal együtt. És persze hat év után sincs a gyanúsításon kívül semmi. Az információkérésre vagy nincs válasz vagy az, hogy folyamatban van. Egy évekkel ezelőtt készült ostoba, siralmas, zavaros szakvélemény létezik csupán.

Amikor a kapafogú (eposzi jelző) Draskovics miniszter sajtótájékoztatón jelentette be az egyik vádlott számítógépén talált robbantási felvételt, mint perdöntő bizonyítékot, aztán kiderült, hogy az internetről töltötték le és jelentkezett a három középiskolás kémiabarát diák, hogy ők kísérleteztek és semmi köze a jelenlegi vádlottaknak a történésekhez, nevetségessé vált minden és mindenki. A következmény egy normális országban ez minimum lemondást hozott volna magával. De nem. Akkor azt hittem, hogy az ügy szépen elsikkad a háttérben. De nem.  Aztán videofelvételt hoztak elő, mely borzalmas, nagyon veszélyes, instabil (ez fontos !) robbanószerrel megtöltött labdákat mutatott be.  Ekkor is csak nevetni tudtam, amikor a felismerhetetlen és ezáltal beazonosíthatatlan „terrorista „leejti” a labdát és senki nem ijed meg, azt nyugodtan felveszi, és menet közben még vagy kettőt pattogtat vele. Aztán bedobja az azonosíthatatlan gépkocsiba.

Akkoriban az volt az érzésem, hogy a Kormány (az MSZP?) valamiféle rendkívüli állapotra játszik, talán a választások elodázása, de mindenesetre az egyszerű emberek szimpátiájának (elveszett kislány, autóbaleset, vaskorona esetek) megnyerésére törekszik. Az a hisztéria, amit Gyurcsány előadott szlovák robbantani kész terroristákról, az a mesterlövészekkel történő védelem minden volt, amit egy kabaré-előadás csak nyújthat.

Aztán azt hittem, hogy 2010 után is inkább csendben elhal az eljárás. De úgy látszik Budaházy igen csak a bögyében lehet valakinek És ebben az ügyészség asszisztál. Magyarországon az egyik legkorruptabb, bűnözőkkel simán együttműködő szervezet az ügyészség. Na persze a rendőrség sem megy tisztességtelenségért a szomszédba, ha a politika vagy a saját kutya kölyke szindróma belép az ügyekbe.

Nem tudom mi ez a Budaházy féle társaság. Budaházy György számomra szimpatikus volt a Szabadság téri emlékművel kapcsolatban, vezéregyéniségének értékes vonásait mutatta fel a tüntetéseken. Ugyanakkor nagyon naivnak, önmutogatóknak, kicsit zavart lelkületűeknek tűnik számomra, de semmi esetre sem veszélyeseknek. Persze valószínűleg, sőt biztosan manipulálták is, akár kívülről, akár beépített ember segítségével.  Azok a gyenge „robbantások” a néhány ezer forintnyi károkozás bizony nem profi munkára vallanak. Pl. a Szilvásy György nyaralójánál történteket a környéken senki nem tartotta/tartja külső munkának. Inkább balesetnek, a nyári napsütésben szétnyíló és párolgó hígító belobbanásának az alkonykapcsolós-mozgásérzékelős lámpa alatt.

Végignéztem a vádlotti ügyvédek beszédeit, a vádlottak védekezésének sok-sok órás felvételét. Siralmas. Mármint az, ami az állítólagos vádbizonyítékokat illeti. Egymásnak ellentmondó jegyzőkönyvek, hazudozó tanuk, jogi és ténybeli tévedések, elírások, változó időpontok tömkelege. Mindez csupán a vád (nyomozás, ügyészi munka) szakmai jogi képzetlenségére utal. Sajnos – és ez saját tapasztalatom – az ügyészi kar nagyon gyenge. Mind szakmailag, mind emberileg. De a beképzeltségük, önimádatuk, öntömjénező képességük annál hatalmasabb. Ja és egyik fő tulajdonságuk a mindenáron való bosszúállás. Ha megsértődnek, akkor nem ismernek jogot, tisztességet. És ettől féltem Budaházyékat. Mert az a mundér rosszul értelmezett védelme nevében rossz, azaz igazságtalan ítélet is születhet. Ennek drukkol végeredményben a liberális sajtó a „Húsz évet is kaphat Budaházy „című cikkekkel.

Egy normális jogállamban már régen befejeződött volna teljesen az eljárás max. megrovással vagy kisebb pénzbüntetéssel. Hogy miért tart mégis ennyi ideig, az a nyomozati-ügyészségi munkának köszönhető. A bíróság hozott anyagból dolgozik. Na, nem mindig, de ezt most hagyjuk. Példaként hozható a Jobbik- Kovács Béla kémügy. Az ügyészség szerint a XX. század mesterkémje Kovács Béla. Ha anno a japánok így leplezték volna le és dolgozták volna fel dr. Sorge ügyét, akkor még ma is élne. Persze most tartana a másodfokú statáriális bírósági eljárás felénél…

Hogy stílszerű legyek, Rajkint idézve „válámi ván, de nem áz igazi”. És ezt az információk, a tárgyalás menetét figyelve nem tudom eldönteni. De sok nem lehet, az biztos. Megvezették őket? Lehet. Naiv forradalmárt akartak játszani? Lehet. A bíróság dönt, nem én.

Tudom, hogy a magyar bíróságok működése is sok kívánnivalót hagy maga után (néha elkeserítő színvonalon), de politikai ügyben egy határt talán nem lépnek át. Erre volt példa az utóbbi években a Biszku ügyben és az újvidéki csendőri ügyben. Szóval én bízom benne, hogy értelmes, jogszerű és az állampolgárok normális, azaz a többség számára elfogadható és megnyugtató ítélet születik. A többség fontos kitétel, mert a szokásos horda – ahogy pl. Bayer Zsoltnál – égre fordított torokkal fog vonyítani.

Kívánom, hogy vagy hazai bírósági ítélet vagy strasbourgi bírósági ítélet megfelelően kárpótolja Budaházyt és társait ezért a feleslegesen hosszú és ostoba eljárásért.

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A Budaházy-per ítélete elé

 1. Magyar hazafiak!
  Menjetek el ma minél többen ki teheti – KORÁN helyet foglalva – ki teheti! Én nem tudok ott lenni, mert beteg vagyok! De lélekben – szellemben ott leszek veletek!
  Nem elég – mindig idézni kell versem!
  Születésnapodra!
  Hallom születésnapod van ma, Budaházy Gyuri,
  de nem ünnepelheted szabadon családod körében,
  mert a hatalom cinizmusa tart fogva.
  Cinkosok ők a cinizmusban, törvénytelenségben,
  de hidd el nekem, a te álmod nyugodtam, mind az övék,
  mert a cinkosok álma mindig rémálom a felelősségre vonás félelmétől.
  Félnek rettegnek, ha ez némi vigaszt át néked,
  Tudnod kell, ők a feledés homályába vésznek,
  Míg te örökre fényleni fogsz a magyar történelem könyvében.
  Bátorítalak, mert a rossz után mindig jön a jó,
  Jön még a Magyarra egy boldog jövendő,
  Részese leszel – újból de már szabadon és boldogan.
  Amikor fel jön ez a nap, a sok gyűlölt féreg méltó helyére, jut.
  De addig is tanulj, képezd, foglald el magad,
  s meglátod hasznodra lesz és az idő is észrevétlenül tova, suhan.
  Melletted vannak sokan, de az is igaz vannak kik elítélnek,
  mert a médiát ők uralják, és fényedet besározzák,
  Hamis álnok rágalmakkal – vádakkal, hogy csiszolják magukat.
  De már sokan vagyunk, kik tudjuk, hogy te jót akartál,
  a hazug aljas rendszert kívántad a pokolfenekére,
  Ahogy már mi is kívánjunk ÁLLANDÓAN szüntelen.
  Írj egy levelet Orbán úrnak, kérjed, hogy rólad,
  a rád szórt mocskot tisztíttassa le – mert a zavaros,
  Csak zavarost szülhet, és az ítélet is olyan lehet.
  De ne légy megalkuvó, légy erős, olvasd írásaim,
  melyben elvan rejtve a VÁDOLOM neked a mankó.
  Következő szüli napod szabad lesz, ha megérem,
  Szeretném kezedet megszorítani, és bizalomból IGAZI HAZAFIT átölelni.
  kelt: Bázakerettye, 2010. június, 04, 07: 35-órakor
  Szeretettel: spartakusz…
  küldöm ma nektek csak ide ma 2016, augusztus 30-án 08:15 órakor!
  id. Kiss László

 2. Lépten nyomon arra igyekszik a magyar hatóság, hogy igaza lehessen
  Kertész Ákos , nagy magyar „Kosút díjas ” írónak. Idézném, ha nem
  félnék attól, hogy elfog a hányinger.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük