KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2022-re kapott műtéti időpontot az óriási fájdalmaival küzdő énekesnő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
„Most még jobban gyűlölöm a betegségem, mert nemcsak testileg, már lelkileg is elviselhetetlen fájdalmakat okoz. Elegem van, nem bírom tovább” – írta Facebook oldalán egy 34 éves pedagógus, énekesnő. Kilenc éve küzd endometriózissal, négy év múlva kerülhet sor a műtétjére.

December 1-én 27666 beteg vár műtétre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint. Komolyabb gerincműtétre 470 napot kell várni, a térdprotézisre, amelyre a nyilvántartás szerint több mint 5600-an várnak, 338 nap elteltével kerülhet sor a várólista szerint.

Arról nincsenek nyilvános adatok, hogy a betegségek felismeréséhez és gyors kezeléséhez szükséges diagnosztikai vizsgálatokra mennyi ideig kell tétlenül ülni, ha az ember nem tud vagy nem akar a fizetni egy-egy orvos felkereséséért. Két eset rávilágít a helyzetre.

MÁZLI IS KELL EGY IDŐPONTHOZ

miabonyunk.hu oldalra felkerült egy olvasói levél. Egy anyuka arról írt, hogy szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik időpontot kérni csecsemő ultrahangra.

“Van aki 1 héten keresztül folyamatosan telefonál, egy nap alatt is legalább 5-ször telefonálni kell, mire egyáltalán felveszik és az sem kizárt, hogy azt mondják, hogy telefonáljunk jövőhéten, vagy kicsit később.”

Egy ismerősöm légszomj és mellkasában jelentkező szorító érzés miatt kereste fel a háziorvosát még októberben. Terheléses EKG-vizsgálatot javasoltak neki. Időpontot viszont csak az orvos kérhet számára, heti egy alkalommal lehet telefonálni a vizsgálat miatt. Bő negyedéves várakozás után, február elején, talán lesz mód arra, hogy megvizsgálják van-e szívprobléma a tünetei hátterében.

NÉGY ÉVET VÁR VAGY 2 MILLIÓT FIZET

Már több ezren osztották már Krámli Kinga 34 éves énekes, pedagógus írását a közösségi oldalon. Bejegyzésében őszintén írt rengeteg magyar nőt érintő betegségéről, az endometriózisról. Kilenc éve küzd a nőgyógyászati problémával, aminek következtében a méhet körülvevő méhnyálkahártya a méhen kívül is jelen van, más szervekbe is betör és roncsolja azokat. A betegsége olyan súlyossá vált, hogy a belei egymással és a méhével valamint a petefészkével is összenőttek.

Ez is érdekelheti:  Nyár végére kilátástalan helyzetbe kerülhetnek az ukránok

A nő már túl van egy nagy műtéten, amely során a korábbi összenövéseket megszüntették, cisztát emeltek ki szervezetéből. Állapota viszont időközben romlott. Nagy fájdalmai vannak, folyamatos gyógyszerszedésre kényszerül.

Orvosai szerint bélszakaszának egy részének eltávolításával javulhatna az állapota. Ehhez a bonyolult beavatkozáshoz komoly orvosi csapatra van szükség. Az OEP, új nevén a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hetente viszont csak egyetlen ilyen súlyú endometriózis beavatkozást finanszíroz.

Krámli Kinga 2022. január 19-re kapott műtéti időpontot, vagyis négy év múlva. 

A tanár-énekes azt írta, ha időközben bélelzáródás következne be szervezetében, életmentő beavatkozással azonnal megműtenék.

Másik lehetőség, ha kifizet kétmillió forintot, ebben az esetben már februárban megoperálnák a kezelését végző klinikán működő kft.-n keresztül.

Alfahír

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “2022-re kapott műtéti időpontot az óriási fájdalmaival küzdő énekesnő

  1. Van egy közmondás , miszerint ,, aki válogat makkot kap ” így van ez a hölgy is , balhét barkácsol a saját válogatós stílusából , ragaszkodik egy helyhez és egy személyhez , akkor ?? hol itt a hiba ? És főleg mi köze egyáltalán, ehhez a miniszterelnök úrnak ?

  2. „aki válogat makkot kap”
    ” Magyarország területén élőknek,joguk(!) van a legmagasabb szintű testi,lelki egészséghez”.! (alkotmány 70 / D 1§ ) Nem lehetőség,hanem JOG! Ennek tudatosulnia kellene mindenkiben! Legfőképpen azokban,akik meghatározzák,hogy havonta a TB mennyi műtétet,vagy vizsgálatot finanszíroz,mert a kórház csak annyi beteget lát el.
    A többi a duma része !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük