KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2021-ben ötször annyit költött az USA az atomfegyvereire, mint Oroszország

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok 2021-ben 44,2 milliárd dollárt költött nukleáris arzenáljának fenntartására, ami több mint ötszöröse Oroszország 8,6 milliárd dollárjának és majdnem négyszerese Kína 11,7 milliárd dollárjának. Ezt bizonyítják az ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) Genfben közzétett jelentésében közölt adatok.

Az ICAN becslései szerint tavaly a világ 82,4 milliárd dollárt költött a nukleáris arzenál fenntartásával kapcsolatos különféle programokra, ennek több mint felét – 44,2 milliárd dollárt – az Egyesült Államok költötte el.

A jelentés készítői szerint az egész világon 2021-ben az atomfegyverekre fordított összköltség 156 851 dollár volt percenként. Kilenc nukleáris arzenállal rendelkező állam található az ICAN listáján, így az Egyesült Államok, Kína és Oroszország mellett az Egyesült Királyság is, amely a kiadások tekintetében a negyedik helyet foglalja el. Nagy Britannia 2021-ben 6,8 milliárd dollárt költött nukleáris arzenáljának fenntartására. Őket követik a listán: Franciaország (5,9 milliárd dollár), India (2,3 milliárd dollár), Izrael (1,2 milliárd dollár), Pakisztán (1,1 milliárd dollár) és Észak-Korea (642 millió dollár).

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Vučić: Szerbia nemzeti érdekei forognak kockán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük