KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2018-ban visszatérhet Kárpátalja, ha a magyar kormány és pártok is akarják! ; Kárpátalja 1. rész

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: Megjelennek-e valaha az  “udvarias emberek” Kárpátalján?
A mai napomat, reggel 6-tol arra fordítottam, hogy a Kárpátalja visszatéréséről szóló ilyen-olyan elképzeléseket, híreket csokorba szedjem és ezen keresztül áttekintést adjak a NIF olvasóinak a lehetőségeinkről. Kérem a sorozat mind az 5 részét végigolvasni és mindegyik alatt külön hozzászólni. Ugyanakkor kérem az Olvasóinkat a véleményüket az 5 részben található információk alapján megírni a szerkesztőség címére, mégpedig olyan formában, hogy azt közölni is lehessen.
Email cimünk: nif.info@gmail.com

Beregszász hidfo.ru

Sztepan Szviridov, az “Antifasiszt” nevű online politikai magazin újságírója egy igen érdekes elmélettel állt elő arról, hogyan fog megszűnni az ukrán államiság a következő évek során. Az újságíró szerint ez már csak idő kérdése, és emellett azt is valószínűsíti, hogy Magyarország fogja elindítani Ukrajna végső felbomlását.


NIF: Ennek megakadályozása érdekében Vona Gábor épp most veri szét a JOBBIK-ot. Ki más lehetne az a magyar erő, amelyik ennek a feltevésnek az ügyében számításba jöhetne? A magyarországi zsidó PT alakít kormányokat már évtizedek óta. Hadseregünket feloszlatták, a titkos szolgálatainkban a magyar érzelmű tisztek kisebbségben vannak. A magyarok országát kisajátították és mi csak bámulunk, mint borjú az új kapura.

Szviridov rövid áttekintést ad az – orosz – olvasóknak arról, miért van Magyarországnak legitim követelése arra vonatkozóan, hogy Kárpátalját visszakapja. “A trianoni egyezmény eredményeként Magyarország elvesztette területeinek 72%-át, lakosságának 64%-át – beleértve 3 millió magyart -, elveszítette tengerpartját, haditengerészetét, erdeinek 88%-át, ásványkincseinek 83%-át, bankrendszerének és hitelintézeteinek 67%-át.” Szviridov szerint a magyar külpolitika Németország felé orientáltsága a második világháború során kizárólag annak köszönhető, hogy Hitler lehetővé tette a még friss történelmi sebek begyógyítását az elveszített területek visszacsatolásával. Mint az újságíró is emlékeztet, ez egyáltalán nem csak területi követelés, Magyarország gazdasági lehetőségeinek több mint háromnegyede le lett szakítva az országról.

Ez is érdekelheti:  Varga Judit: Magyar Péter bezárt egy szobába (frissítés: teljes interjú)

Szvidirov gondolatmenetének folytatása kifejezetten érdekes, mivel hazánk politikai életét külső szemlélőként figyelő politikai elemzőként úgy látja, hogy a magyar külpolitika ugyanazokat a törvényszerűségeket fogja követni, mint az első és második világháború közti időszakban. Írásában említi a tapolcai időközi választást, amit Magyarország külpolitikájának középtávú alakulása szempontjából egy lényeges pontnak tekint, mivel ennek kapcsán felsorolja a Jobbik Kárpátaljával kapcsolatos követeléseit, valamint utalást tesz a Jobbik támogatottságának növekedésére, – majd arra is, hogy 2018-ban Magyarországon országgyűlési választások lesznek. A politikai elemző láthatóan a Jobbik kormányra jutásával számol, ugyanis ettől a ponttól a magyar külpolitika alakulását annak megfelelően számítja, amit Vona Gábor orosz sajtóorgánumoknak adott – magyar nyelven több alkalommal nem megjelent – nyilatkozataiból valószínűsít. Szviridov a Jobbik erősödését ecsetelgetve végül eljut oda, hogy Ukrajna számára addig volt garantált az államiság, amíg orosz szövetséges volt, mert azt egyedül az orosz katonai erő elrettentő ereje garantálta, Oroszország támogatása híján pedig Ukrajna további létezése nem biztosított.

A publicisztika szerint az orosz lakosság tisztában van azzal, hogy Ukrajnában annak a mozgalomnak jogutódja szivárgott be a hatalomba, ami a második világháború idején együttműködött Németországgal, és emiatt az orosz közvélemény részéről többé semmilyen támasza nincs az ukrán államiság fenntartásának. Szvidirov kifejti, hogy “a 2018-as országgyűlési választásokat követően egy Jobbik-kormány első lépése lehet, hogy helyreállítja a történelmi igazságot és visszacsatolja Kárpátalját”.

A szerző ezt egy – jelen helyzetben – megvalósítható lépésnek tartja, és kifejti, hogy az ukrán hadsereg semmit nem tudott kezdeni több tízezer beszivárgóval a Donbassz régióban, és nem tudna kezdeni Kárpátalján sem, ahol a 2018-as választási győzelmet követően magyar részről is megjelenhetnek az “udvarias emberek” (így nevezték a Krím-félszigeten megjelenő, azonosító nélküli fegyvereseket, akik biztosították a térséget, amíg a Krím lakossága megtartotta a népszavazást az Ukrajnától elszakadásról és Oroszországhoz csatlakozásról).

Ez is érdekelheti:  Kézbe vagy nyelvre? – avagy a ferences Tóth Damján az Oltáriszentség ellen

A szerző szerint tehát évek kérdése, és magyar részről is megjelenhetnek az “udvarias emberek”, Oroszország pedig ha retorika szintjén támogatja is Ukrajna területi egységét, a gyakorlatban már nincs támogatottsága a jelenlegi Ukrajna fenntartásának. Szviridov kifejti, hogy a következő választási ciklusban az Európai Unió már nem fog több pénzt fektetni Ukrajnába, ami gyakorlatilag fekete lyukként szívja magába az európai forrásokat, Kijev pedig nem tud néhány hónapnál tovább kitartani. Szerinte az ukrán államcsőd egyenes következménye, hogy Kárpátalja leszakad Ukrajnáról, onnantól pedig napok kérdése, és a lengyel hadsereg “humanitárius beavatkozást” kezd a lengyel többségű területeken. Szviridov szerint ennek egyik kiváltó oka az lesz, hogy Kijev felfegyverezte a banderiánus Jobb Szektort és más szélsőjobboldali csoportokat, melyeket nem tudnak kontroll alatt tartani, és a problémák súlyosbodásakor terrorizálni kezdik majd az Ukrajnában élő kisebbségeket – elsősorban magyarokat és lengyeleket.

Onnantól pedig nincs megállás, – a szerző szerint – a Lvov régió csatlakozik Lengyelországhoz, Kárpátalja Magyarországhoz, majd a többi orosz többségű terület – Harkov, Odessza, Kerszon és Nyikolajev – lerázza magáról az oroszellenes politikát és kérelmezni fogja, hogy visszacsatlakozhasson Oroszországhoz. A szerző szerint onnantól, hogy Ukrajnában államcsőd következik be, a kisebbségi területek leszakadása elkerülhetetlen, az egyetlen kérdés csak ez lesz, hogy megmarad-e Ukrajna államisága. Erről viszont egy orosz-lengyel-román konferencia fog dönteni, és Ukrajna számára a legjobb forgatókönyv, hogy Kijev mellett két ukrán megyével megmaradhat az ukrán államiság, de ez is elsősorban Oroszország jóindulatán múlik majd.

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

19 thoughts on “2018-ban visszatérhet Kárpátalja, ha a magyar kormány és pártok is akarják! ; Kárpátalja 1. rész

  1. AA rendszerváltás idején és ma is az amerikai követség dönt pártunk és kormányunk döntéseiről. Vona Gábor kétségtelenül nyilatkozhatna egyértelműen a bemzetérdekek védelmében. Ám a Jobbik kormányra keröléswének vágya Vona Gábor számára mindent felül ír.Az Eu szalonképesség biztosításáőban igaza van, de!!!!!!

  2. kárpátalja magyar lakossága kb 11%. a 89% jóval tőbb mint a fele betelepült magyarellenes ukr. nacionalista. a megmaradtt ősi ruszinok nagyobb része ugyancsak magyarellenesek. Kérem vonjátok le a következményeket. Kell-e az EGÉSZ Kárpátalja a lerombolt iparával gazdaságal járhatatlan utakkal, kiirtott erdőkkel, ellnséges népséggel?

    1. Láttad volna, hogy nézett ki Keletnémetország 50 év szocializmus után: sokkal rosszabbul, mint Magyarország. Mégis kellett a Nyugatnémeteknek. Senki egy mukkot sem szolt az újraegyesülés ellen.
      A megoldást már leírtam Székelyudvarhellyel kapcsolatban, legalább 2x. 1989 december végén eliszkolt a városból minden katonatiszt, minden rendőr (milicista) és minden titkosszolgalati soviniszta oláh helytartó. Polgárőrség alakult azonnal és autókra szerelt hangosbemondókkal kihirdették a varos minden utcájában, hogy a betelepült oláhok biztonságára nincs aki ügyeljen, mert mindenki elmenekült. 24 óra leforgása alatt a varos oláhmentes lett!!!
      Lehetett szívni újra a friss székelyföldi levegőt: Eltűnt a bocskorszag!!!
      Ezt az egyszerű és ultrademokratikus trükköt be lehet dobni egész Kárpátalján! A legvadabb ukrán nacionalisták fognak elsőnek elkotródni a jó büdös francba!!!

      1. Nekem is ez a Székelyudvarhelyi történet jutott először az eszembe,
        de a párhuzamod nagyon sántít a német újraegyesítéssel kapcsolatban.
        1. Kárpátalja és az NDK, hogy hasonlítható össze fejlettségi és etnikai szinten? Az NDK 100% német, míg Kárpátaljának hány %-a magyar?
        2. Az NSZK akkor is Európa legpotensebb állama volt gazdaságilag és mi? (Csak nem elhitted, hogy Magyarország jobban teljesít?)

    2. T.v.Kövér György!
      Kérdezzen meg egy amputált lábú embert,hogy vissza akarja-e kapni a lábát,még ha lábszaga volt is!
      H.B.

      1. A pesti zsidók azt hazudjak magukról, hogy amputált lábúak, de nem kell nekik, mert lábszaga volt!
        Heller Agnes leányával találkoztam egy IGFM nemzetközi emberjogi kongresszuson. Ö ezt állította Erdélyről. Nem kell nekünk az a sok millió mély-szegény magyar! S mit tegyünk a még több millió románnal!!!
        -Ugyebár kellett volna mindig reklamálni, minden nemzetközi fórumon, mikor a románok elkezdték nyíltan a bételépítést meg burkoltan a magyarok élűzését! -mondtam én!
        -Tudom, hogy jobb társaságban ezért pofon jár, de ez a véleményem. -jelentette ki pofátlanul a Heller luvnya leánya.
        -Itt jobb társaságban vagyunk! -mondtam én-, S vegye úgy, hogy pofán vertem!
        S ezzel otthagytam a díszes „magyar” delegációt!
        Ez történt kb. 1992-1993-ban, észak Németországban.
        Ilyen aljas állatok járják a világot a magyar adófizetők pénzén!

  3. Tiszteletem!
    A gáncsoskodó hozzászólók, hogyan nem lehet, miért nem lehet, meg stb-től mentsd a magyarokat Istenem!
    A természetes egységet Kárpát-medencét, ha mesterségesen szét szabdalták, akkor a legelső adódó alkalommal egyesíteni kell – és a kérdés, hogyan legyen – lehet! – Nem a szót szaporítani, mert az idő sürgeti a magyart! Mindig és a jelenben is a magyar a valódi magyar van többségben e természeti egységben, ami feljogosítja egy magyar rendszer gyakorlására és a jogalap a történeti múlt, mert mindig magyar volt, kivéve amikor a hódítók megszállták, területfoglalók elfoglalták! A jeneben is elvan foglalva, idegen hatalom uralom alatt nyögünk!
    Tehát mivel tudjuk ma már , hogy sem a párt -pártok – és despota kormányok ezt nem teszik meg, akkor nekünk kell ki nyilatkozni akaratunk!
    Hogyan? Írtam, csak nem figyeltek oda – tehát a számítógép segítségével, kezdetben valaki ha készít egy szavazó oldalt facbukon, vagy máshol – és felteszi a kérdést:
    Akarja e, hogy Kárpátalja visszacsatolva az eredeti állapotában kerüljön vissza? Válasz kettő lehet : IGEN vagy NEM!
    Ez ilyen egyszerű, majd minden államvezetőjének a Földön – elküldeni postán – az akarat szavazat eredményét – eredményét!
    EGYENLŐRE ENNYI JUTOTT ESZEMBE!
    Tisztelettel: id. Kiss László

    1. Kedves László! szivemből beszélt.Van ilyen szavazás már ápr. 6-a óta,akkor kérte kijevtől a kárpátaljai megyei tanács a 92-es népszavazás eredményének végrehajtását. (78.6% igen, kárpáthir) ….A szavazás pedig (novini zakarpattya 77% igenen áll.ne hallgassatok a zavarkeltő kételkedö félmagyarokra,a ruszinok az1000 éves Magyar királyságban együtt éltek velünk,egyforma a mentalitása a kárp. magyarral.tudom,itt élek, nem lesz gond, tuti. most meg pláne nem, hogy ukraja gigaszarban van.

    2. IGAZ MAGYAROK segítsetek! szidja, lejáratja a magyar ügyet, gyűlöli a magyart,egy gerinctelen „.magyar” ..A KÁRPÁTALJAI magyarok nevében harcolok vele ma egész nap, felszólitom, kérjen bocsánatot ,tovább szid.KÉRLEK segitsetek,legalább egy pár lájkot, vagy valamit ( Kárpáthir- bünözők országa lehet ukrajna.) ide gyertek, ha magyarok vagytok, nézzétek, diplomás, és még irni sem tud….segitsetek!

    3. Az a sanda gyanúm,hogy a heller-lány legalább akkora féreg,mint az anyja.
      H.B.

  4. Bocsánat még annyit – mivel a kezdeményezés nem állami és nem rendelkezik erőszakszervezettel és lehetőséggel, pl. mindenkinek szavazni kell, mert ha nem súlyos pénzbüntetést ró ki rá – ezért, és mivel sok oldalnak megvan a maga társasága az oldalak eredményét is összegezni kell – így ha min. 200000 – aláírás összejönne, nyert ügyünk van – és lesz – én elkezdem elsőként:
    itt és most:
    KÉRDÉS:
    Akarja e, hogy Kárpátalja visszacsatolva az eredeti állapotában kerüljön vissza?
    1. ID KISS LÁSZLÓ 8887 BÁZAKERETTYE PETŐFI U. 1. I G E N
    „lehet folytatni az aláírást!”
    2. Tóth Ferenc, tothferie@gmail.com

  5. végeredményben, ha a történelmi igazság helyre állitásárol beszélűnk, ami a kárpátalja visszatéritését illeti, ne ejtsük azt a hibát, amit a csehek 1920-ban. Megigértek a rusziniknak teljes körű autonómiát(önrendelkezést) Pudkárpátszku Ruszt . Ezért több százezer amerikai, kanadai ruszin, de a kárpátaljaik is kézzel-lábbal támogatták a csehországhoz való csatolást.És nagyot csalódtak. De illene gondolni a szétszakadt ruszinságrol is – a szlovákiai és a romániai ruszinok is szeretnének egyesűlni egy autonom terület keretében. A világon a MAGYAR az egyedüli nemzet, amely mentes a más nemzetiségekhez való türelmetlenségtöl, azaz maximálisan toleránsok vagyunk. Bizonyiték: 1000 év alatt nem volt egyetlen egy nemzetiségi jellegű magyarellenes lázongás, sőt a ruszinok a magyarok oldalán harcoltak ÖNKÉNTESEN a kurucok oldalán a labancok ellen. MO az EGYETLEN ország, ahol nem voltak zsidó pogromok… Ezt kell hangoztatni. magyarázni minden szinten.

  6. Miután az EU Ukrajnára úgy tekint, mint mezőgazdasága fő forrására, és már megtették az első lépéseket sajnos nem tudom, hagyná- e ezt?
    Igaz itt még az oroszok lépései is kérdésesek. És utána mi következne? Erdély, Délvidék és a többi. A nagyhatalmak nem hiszem, minden alku nélkül belemennének-e ebbe? És most itt a nagy veszedelem, a migráció. Abban sem tudnak dűlőre jutni. Az államok felett uralkodó globális erőknek megvan a céljuk. Az egész térség gyarmatosítása!
    Kérdés: Kína, Oroszország és Amerika válasza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük