KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2006-os Kossuth tériek és nemzeti jogvédők győzelme 12 év után és üzenete Ásotthalomra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közel 12 évvel a véres gyurcsányi rendőrterror után a 2006. október 23-án hajnalban a budapesti Kossuth térről 1009 rendőr által erőszakkal feloszlatott kormányellenes tüntetők Gonda László által vezetett és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyezetője által képviselt 120 fős csoportja az Igazságügyi Minisztériummal kártérítési egyezséget kötött az Emberi Jogok Európai Bírósága előtti eljárásban.

A vélemény-nyilvánítási szabadság és gyülekezési jog megsértése miatt személyenként 270 ezer forintnak megfelelő nem vagyoni kártérítés kifizetésére a – még a választás előtt megkötött – egyezség közelgő bírósági jóváhagyása után rövidesen sor kerül. Az ügyet 2016 decemberi haláláig néhai dr. Grespik László ügyvéd vitte, aki a tüntetés feloszlatást hazai bírósági úton jogellenesnek nyilváníttatta és a strasbourgi testület elé terjesztette 2009-ben 173 jogsértett ügyét. Közülük azóta többen meghaltak és elérhetetlenné váltak: 120 egykori Kossuth téri tüntető azonban végül az egyezség révén kártérítéshez jut.

Ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék (dr. Szabó Csilla bíró) a Kossuth tériek tavaly ősszel indított hazai próbaperében (https://goo.gl/mNLDwr) 2018. június 22-én hozott első fokú ítélettel ugyan megállapította, hogy 2006. október 23-án hajnalban Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette tüntetők egyik vezetője, Fáber Károly személyes szabadságát és emberi méltóságát földre teperésével, megbilincselésével és 12 órás fogva tartásával és ezért a szervet bocsánatkérésre kötelezte, de tévesen úgy döntött, hogy követelt 730 ezer forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítés nem jár neki, mivel az elévült. A képtelen indok: a néhai dr. Grespik László ügyvéd által a rendőrséghez címzett felszólítások azért nem szakították meg a kárigény elévülését, mert a Fáber Károlytól kapott meghatalmazás csak az oszlatási perre és nem a kárigény érvényesítésére vonatkozott. Idézzük a meghatalmazás 3. mondatát: „minden, az oszlatás jogszerűtlenségén alapuló lehetséges és szükséges polgári eljárásra kiterjed a megbízás”. Ez tehát egy justizmord, ami miatt fellebbezést terjeszünk elő a jogsértett érdekében, aki a feloszlatás miatti egyezség nyomán az alapkártérítést egyébként megkapja.

Ez is érdekelheti:  139-re emelkedett a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak a száma

A Gyurcsány- kormány rendőrterrorja keretében az azonosító jelvény nélküli, maszkos karhatalmi erők – a 2006 szeptemberi 19-20-i véres embervadászatokat követően – 2006 október 23-án egészen másnap hajnalig megemlékezők és kormány ellen tüntetők ezreire rontottak rá: erőszakos tüntetés feloszlatások, kardlapos lovasroham, fejmagasságban százszámra civilekre lődözött több ezer könnygázgránát és gumilövedék, magyar zászló és nemzeti jelképeink megtaposása, utcákon és éttermekben történt brutális verések, fogdai kínzások és önkényes őrizetbevételek tucatjai jellemezték azt a véres napot.

A Turul Tv videójában a Kossuth tériek egyik vezetője, Gonda László és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd szólnak a 2006 őszi rendőrterrorról, a Kossuth tériek igazságtételi küzdelméről, az egyezségről, a mostani tárgyalásról, a nemzeti radikálisok alapköveteléseiről, igazságtételi elvárásairól, Budaházyék elkerülhetetlen közkegyelméről, a hazafiak iránti egyre ragályosabb bírói érzéketlenségről, de a balliberálisok iránti érzékenységről és üzennek a június 23-án Ásotthalmon zászlót bontani készülő bajtársaknak is. A mai zászlóbontás kapcsán megfogalmazott üzenetemet rövidesen kiadom.

A 2006 őszi áldozatok elsöprő többségének jóvátétele a 2010-es kormány- és rendszerváltást követően rendeződött,de a Kossuth tériek eddig semmilyen jóvátételt nem kaptak, ezért fontos ez a mostani egyezség: végrehajtásával a 2006 őszi jóvátételek ügye Fáber Károly és Dukán Dániel ügyét kivéve lezárásra kerül. (Dukán Dánielt 2006 őszén az a Vasvári Csaba ítélte első fokú koncepciós és azóta megsemmisített verdikttel 2 és fél év letöltendő börtönre, aki most a bírói függetlenség egyik élharcosaként „tündököl”… Dániel a közel 40 nap előzetesért perrel közel 3 millió forint kártérítést harcolt ki, de az őt bántalmazó rendőröket felmentették, illetve az őt megverő, elfogó és kétnapos őrizetben tartó BRFK elleni keresetet jogerősen elutasították. Az ügy a hazafiak iránt érzéketlen dr. Baka András kúriai bíró tanácsa elé került, aki ellen kettős mércés bírói gyakorlata miatt kizárási indítvánnyal éltünk nemrégiben…)

Ez is érdekelheti:  Dr. Téglásy Imre: Z, a zsidó dzsihádista?

A mostani tárgyaláson a BRFK jogtanácsosa -aki közpénzből működő szerv állami feladatkörben eljáró közpénzből fizetett képviselő – immár sokadszor nem járult hozzá álláspontjának bemutatásához és vitatta a jogalapot és elévülésre hivatkozott. A bíró pedig ismét jogellenesen megtiltotta a rendőrség képviselőjéről való kép- és hangfelvétel készítést és többször indulatosan, túlérzékenyen reagált a gyurcsányi rendőrterrorra relevánsan hivatkozó nemzeti jogvédői fordulatokra. A próbaperben korábban Gonda László és Bene Gábor is felperes volt, de ők – mivel az oszlatás során személyes szabadságukat ilyen durván nem sértették meg – a megkötött egyezség miatt elálltak a keresetüktől. A per első tárgyalásáról szóló tudósítás itt látható:

A „Magyar Nemzeti Bizottság 2006” és Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete tavaly decemberi – most is időszerű – közleménye (https://goo.gl/rBPMmp) a látókörből kikerült Kossuth téri jogsértetteket arra kéri, hogy jelentkezzenek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat irodájában a 06/1-216-30-88-as telefonszámon, illetve a titkarsag@drgaudi.hu e-mail címen annak érdekében, hogy ők is részesedhessenek kártérítésben.

A felelősök eddig lényegében megúszták: Gergényi Péter volt budapesti rendőr-főkapitány jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetést kapott, de ezt sem a meggyalázott évfordulón elkövetett gaztettekért, hanem az MTV székház védelmére 2006. szeptember 18-án kirendelt rendőri erők nem kellő felszereltségéért… A többi nagyhal megúszta, néhány „kisrendőrt” ítéltek el csupán… A nemzetellenes terrorcselekményért felelős akkori politikai vezetők, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi „demokratikus” ellenzéki vezető és akkori politikus társai ellen – dacára a számtalan feljelentésnek és terhelő bizonyítéknak – büntető eljárás sem indult…

Elfogadásra javasoljuk a 12. évforduló alkalmából a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tavaly október 18-án nyilvánosságra hozott Alaptörvény módosítási javaslatát, amellyel elévülésre tekintet nélkül felelősségre vonhatók lennének a 2006 őszi rendőrterror és megtorlások rendőr, ügyész és bíró felelősei. Javaslatunkat a Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter, Lázár János támogatásáról biztosította. Ezt indokolt összekötni a Budaházy-Hunnia koncepciós ügy üldözöttjeinek közkegyelmével.

Ez is érdekelheti:  Megszállás akkor és most - avagy a vesztüket érző patkányok ámokfutása

Mi nemzeti jogvédők, a jogsértettekkel együtt soha nem adjuk fel az igazságtételért folytatott küzdelmet, nem nyugszunk Gyurcsány és társai rendőrterror miatti börtönbe juttatásáig és meghurcoltak rehabilitációjáig!

Budapest, 2018. június 23.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu
www.facebook/gaudinagytamas

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “2006-os Kossuth tériek és nemzeti jogvédők győzelme 12 év után és üzenete Ásotthalomra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük