KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2006. okt. 23. – terror hajnaltól éjfélig. Morvai és Grespik filmes jogászi elemzése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2006. október 23-án hajnalban a rendőrség ravasz csellel feloszlatta a Kossuth téri folyamatos demonstrációt. Az oszlatás célja Gyurcsányék ördögi tervének megvalósítása volt. Ezen terv lényege nem volt más, mint hogy a magyar emberek ne vehessenek részt a délelőtti állami megemlékezésen a Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulójának tiszteletére.

Noha a feloszlatás jogellenességét a magyar bíróság jogerős ítéletével megállapította, a durva emberi jogsértést elszenvedők mind a mai napig nem kaptak kártérítést. Annak ellenére áll fenn ez a mulasztás, hogy az Orbán-kormány vállalta: kártérítésben részesíti a 2006 őszi emberi jogi jogsértések áldozatait. Dr. Grespik László ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja nem adja fel a harcot, jelenleg is küzd a 173 jogsértettnek járó kártérítésért. Ezen túlmenően a strasbourgi emberi jogi bíróság elé vitte a 2006. október 23-ai brutális tömegoszlatások ügyét, kérve annak megállapítását, hogy ezen tömegoszlatások hajnaltól-éjfélig egyazon jogsértő folyamat részei voltak és az Emberi Jogok Európai Egyezményének rendelkezéseibe ütköztek.

A strasbourgi emberi jogi bíróság döntése hamarosan várható. Megjegyzendő, hogy a Kossuth téri hajnali oszlatáson kívül a délelőtt 10 óra körül történt tömegoszlatást is jogellenesnek mondta ki a magyar bíróság. Ez volt a szomorú napnak az a szakasza, amikor a gyanútlan magyar emberek szerettek volna a Kossuth tér felé haladni és ott részt venni a régen várt megemlékezésen. Elmaradt azonban a délután három órától éjfélig tartó brutális oszlatás jogtipró jellegének kimondása, amely most a strasbourgi taláros testületre vár.

A 2006. október 23-án hajnaltól éjfélig tartó brutális terror a véres tömegoszlatások eseményeinek részletes jogászi elemzése látható a felvételen, amelynek szereplői dr. Morvai Krisztina és dr. Grespik László jogászok, nemzeti jogvédők. A beszélgetésből világossá válik a nézők számára, hogy pontosan mely okokból és milyen emberi jogi normák alapján volt jogsértő a gyurcsányi rendőrség fellépése gyakorlatilag minden elemében.

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

A felvételen számos megdöbbentő korabeli filmfelvétel látható és teszi újra átélhetővé ennek a drámai napnak az eseményeit. (Ezúttal immár szerencsére biztonságban, „karosszékben ülve”). Most, a 60. évfordulón egy percig sem felejthetjük: Gyurcsány, Gergényi, Bene és a többiek szabadon, a terror ellen fellépő Budaházy és társai pedig börtönben 125 éves fegyházbüntetés terhe alatt. Ideje az igazságtételnek!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “2006. okt. 23. – terror hajnaltól éjfélig. Morvai és Grespik filmes jogászi elemzése

  1. Ha Gy. ferkónak nem lenne más bűne, akkor sem bocsátanám meg neki, amit az 50. évfordulón tett, idegenek bevonásával. (A tette összecseng H. zsófika közelmúltban tett kijelentésével, ami az egyívásúak azonos véleménye.)
    Grespik doktornak jó egészséget, sok sikert!

  2. Kedves Krisztina és Grespik Úr ‘ Ez a gyalázat nem ért véget éjfélkor, és tart a mai napig.Én az Astoriától a Nyugati pályaudvarig éltem végig a rendőrterrort hajnali 2,3ö percig, amikor már egyedül álltam a pudvar előtti járdaszigeten. A túloldalon állt egy nagyméretű nemzeti színü zászlöba burkolózott valószinüleg fiatalember.Őt hat-nyolc rendörállat lerohanta, én odaorditottam, mit tesztek ti vadállatok, erre felém is elindult néhány „rendőr hazafi”, én pedig, éppúgy mint a zsidesz nagy-
    gyúlés többtizezer résztvevője szépen elódalogtam a metro aluljáróba..
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !

    ,

  3. Ideje lenne átlátni végre a magyarságnak, hogy 2006.októbere zsidó – terror volt, mert tartottak a befogadó nemzet lázadásától.
    H.B.
    „Soha nem fogjuk tudni, hogyan szabadítsuk fel magunkat, ameddig nem értjük meg, hogy kik is vagyunk valójában.
    Hogyan lehetsz szabad, ha azt sem tudod, hogy ki vagy ???
    Hogyan lehetsz szabad, ha azt sem tudod, mi a valóság természete, amiben élsz ???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük