KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

1987 óta a legalacsonyabb szinten az USA stratégiai olajtartaléka

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Május közepére 5,4 millió hordóval csökkent és 526,6 millió hordóra esett vissza az Egyesült Államok stratégiai olajtartaléka. Ennél kevesebb – 526,4 millió hordó – csak 1987-ben volt.

Az Egyesült Államok stratégiai olajkészlete 2021 szeptembere óta hétről-hétre csökken. Azonban nem csupán az olajtartalék, de ennek megfelelően a benzin- és kőolajpárlat-készletek is csökkentek.

Gazdasági elemzők a jelenlegi helyzetet az elmúlt 50 éve legsúlyosabb energiaválságának tekintik az Egyesült Államokban. A benzin és a gázolaj kiskereskedelmi ára történelmi csúcsra rúg, az olaj- és gázkészletek pedig alacsonyak. Az iparág képviselői tétlenséggel és az energiaválság leküzdésére irányuló stratégia hiányával vádolják Washingtont.

Az Egyesült Államok Stratégiai Kőolajtartalékát 1975-ben hozták létre. Texasban és Louisianában összesen 714 millió hordónyi olajat tárolnak földalatti tárolókban, amit a világ legnagyobb sürgősségi szükségleteinek kielégítésére szolgáló kőolajtartalékának tartanak. 

 

Kiemelt kép: olajtároló létesítmények Texasban (USA) ©Shutterstock/Fotodom

Ez is érdekelheti:  Pressman szerint ő mindent megpróbál, de a magyar kormány nem ért a szóból

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük