KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

1956-2006: a szabadságharcok végül mindig győznek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

1956 és 2006 egy tőröl fakadt: a magyar nemzet szabadságvágya a tettekben is megnyilvánult, bátrak és elszántak szembeszálltak az elnyomókkal. Mindkettőt leverték, de a nemzet szabadság iránti vágyát megtörni nem lehetett sem 59, sem pedig 9 éve. A szabadságharcok végül mindig győznek. A Magyar Rádiónál a mostani évforduló alkalmával fiaimmal részt vettem a hang és képdokumentumokkal illusztrált történelmi sétán tovább erősödött  a két esemény közötti párhuzam. 56′-ban a Rádióban akarták a nép szabadság iránti követeléseit beolvastatni, 2006-ban az MTV-ben, ezt mindkét helyen megtagadták és erőszakot alkalmaztak a tüntetőkkel szemben, mindkét összecsapás a tüntetők győzelmével végződött. ’56-ban azonban magasabbra lobbant az ellenállás lángja és a bátrak fegyverre keltek, s pár napig győztek, 2006-ban a gyurcsányi terrorgépezettel szemben nem bontakozott ki a politikai ellenállás talaján országos fegyveres ellenállás, csupán néhány utcai harc (pl.Blaha Lujza téri csata, Deák téri harckocsis roham, Ferenciek téri barikád) erejéig mutatta meg a nép az ellenállás erejét.

Fontos, hogy ezen a napon megemlékezzünk a bátrakról, a hősökről: maréknyi elszánt magyar fiatal a világ akkori leghatalmasabb hadseregét tudta legyőzni. Követendő példakánt kell rájuk tekintenünk. A győzelem után jött a politika árulása: Kádár-Apró-Dögei, és Biszkuék a Vörös Hadsereg szuronyai élén visszahozták a diktatúrát, az alávetettséget és az önrendelkezéstől való megfosztottságot. 

Fontos, hogy az árulókat is számon tartsuk és megbüntessük, mert sajnos a történelem azt igazolja, hogy mindig akadnak olyanok, akik saját nemzetüket idegen érdekeknek szolgáltatják ki. Az árulók még mindig szabadlábon, Biszku pere újra indult, a többieké meg sehol…

De azok is sorra kell kerüljenek, akik 1990-ig, majd pedig a rendszerváltásnak hazudott gengszterváltás után követtek el nemzetellenes bűnöket. Tehát a privatizátorok, a földrablók és a hazánkat megint függésbe taszítók. És persze a 2006-os szemkilövetők is.

Gergényi és néhány – közel sem az összes – rendőrvezető ítélete a jövő héten várható (október 29. 9 óra Fő u. 70-77.), eleve nem terrorcselekmény a vád, senki ne lepődjön meg majd annak enyheségén… Gyurcsányt, a rendőrterror kulcsszereplőjét az ügyészség nem merte megvádolni. Minket nemzeti jogvédőket az ügyészség és bíróság közösen akadályozott meg abban, hogy ebben a perben a véresre vert, bebörtönzött, kilőtt szemű sértettek érdekében fellépjünk (a tüntetésünket azért nem tudták meggátolni), csak tanúvallomást tehettünk, nekem abból is csak alig fél óra jutott

Büszke vagyok arra, hogy a 9 évvel ezelőtti népfelkelés részese lehettem: számos elkötelezett jogász kollégával együtt nemzeti jogvédőként küzdöttem együtt a hatalmát rendőri erőszakkal megtartó gyurcsányi rendszer jogsértései ellen, amely kapcsán Európa 1956-hoz hasonlóan tétlen maradt.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédeivel több száz koncepciós eljárással szemben védtük az ellenállókat, meghurcolt civileket túlnyomórészt sikerrel, ilyen eljárás már nem folyik. Számos károsult azonban még ma sem jutott jóvátételhez – sokakkal ellentétben -, a jogellenesen feloszlatott Nádor utcai és Kossuth téri tüntetőknek perelniük kell, a mai rendőrség pedig körömszakadtáig védi a védhetetlent, minden bizonyíték, ítélet és jelentés ellenére. A 2006 őszi igazságtételi nemzeti jogvédő küzdelem állásáról november 4-én tartunk sajtótájékoztatót 10 órától és értékeljük a Gergényi ítéletet.(helyszín: Budapest, Aranytíz Kultúrház)

Közben azért ne felejtsük: 2006 ősze kapcsán még most is zajlik egy koncepciós büntetőeljárás ellenem, miután egy, a jó hírnevére kényes, 2006 őszi megtorlásokban részt vett ügyész a két évvel ezelőtti évfordulón általam elmondott, őt bíráló beszédrészletem miatt feljelentett és ezt követően vádat emeltek ellenem. A vádiratban súlyosabb büntetést kért rám az ügyészség, mint Gergényiékre…

Mi zajlik  itt ? Hol késik az elszámoltatás? Miért maradtak büntetlenek a nemzetellenes bűnök? Miért engedjük  ma is, hogy a kiszolgáltatottság teret nyerjen?

Követeljük együtt az igazságtételt 2006 bűneiért és minden nemzetellenes cselekményért!

És harcoljunk együtt nemzetünk önrendelkezéséért!

Ezen küzdelem része a székelyek önrendelkezésért vívott harca is. Mindenkit várok szeretettel ma 15 órától Kispesten a Székelyország Tündérkertje Látványparkban, a teljes Székelyföldre kiterjedő, önrendelkezést követelő őrtűz gyújtó akció részeként megtartandó, „Világítsanak Székelyföld határai és gyúljanak tüzek minden magyar lélekben” elnevezésű rendezvényen. 18 órától tartok beszédet a székely és európai önrendelkezési küzdelemről, Bacsó András és csapata székely vendéglátással vár mindenkit, aki hisz Székelyföld Autonómiájának megvalósításában. További fellépők: Simó József a Czegei Wass Alapítvány elnöke, előadóművész, Áldás Együttes, Takács Éva Aranypáva díjas népdalénekes, Elekes Adrienn és Kígyósi Attila szavalók, Fábián Zoltán Hungarica együttes énekes gitárosa, Kató Árpád zeneakadémiát végzett okleveles gitárművész, Kabarcz Zoltán író, Kispesti Koppány Vezér Barantások és Bacsó András a Székelyország Tündérkertje Egyesület elnöke. A részletes program: www.bujdososzekelyvendeglo.hu. Gyertyát, fáklyát mindenki hozzon magával!

Az évforduló alkalmával kérlek nézzétek meg Morvai Krisztinával és Almási Lajossal 2006 őszi rendőrterrorról a jogerős ítéletek fényében 2013 őszén készített és bemutatott felrázó-megrázó dokumentumfilmet.

Budapest, 2015. október 24.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője

www.gaudinagytamas.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “1956-2006: a szabadságharcok végül mindig győznek

  1. Azért az árulók névsorából ne felejtsük ki Orbánt! Egyedül rajta múlott, hogy 2006-ban nem lettek elkergetve, és bíróság elé állítva a lövők és lövetők! Rajta múlott, hogy kitölthették a ciklust, és az is, hogy a mi napig szabadlábon, sőt, a Parlament soraiból röhögnek a képünkbe. Pedig az elszámoltatás ígéretével nyert választást!!! Mértékét tekintve nagyobb áruló, mint a paprikajancsi!

    1. Orbán nemcsak áruló, cinkos is volt. Ő invitálta az embereket a megveretés helyére. 2006 hasonlóan 56-hoz megtervezett volt, sok minden előre ki volt gondolva. Az sem véletlen, hogy máig foggal körömmel védik az elkövetőket és cinkosaikat. Többször mondtam már Fidesz szavazóknak, hogyha engem valahová meghívnak, ahol aztán jól összevernek, azokkal a továbbiakban megszakítok minden kapcsolatot. A Fidesz még egy saját megvert országgyűlési képviselőjéért (Révész Máriusz) sem állt ki. Úgy látszik, a „politikai korrektség” fontosabb volt. Néhány nappal utána valaki beszámolt, hogy felvett egy gumilövedéket és letette Orbán elé, hogy mi folyik oit. A nagy vezénylő tábornok nem állt a lövöldözők és verőlegények elé, hogy leállítsa őket és védje a híveit. Beszállt a páncélautójába és angolosan távozott.

      1. Tud valaki egy epkézláb gondolatot előhozni abból az orbáni beszédből? S mond az valamit, hogy sem a miniszterelnök sem az államelnök nem vett részt most az október 23-i ünnepségeken? Hogy nem volt miniszter, vagy államtitkár, aki átvágta volna Pongrátz Gergely 56-os emlékmúzeumának megnyitó szalagját?

  2. Ma is aktuális 56-szelleme, a kormánnyal, a szövetségeseivel szemben.

  3. „Nem azt sajnálom a legjobban,hogy halálra ítélnek,hanem azt,hogy a gyilkosaim fognak rehabilitálni.” (Nagy Imre, Miniszter Elnök)
    Az ISTEN áldását kérem az 56-os Mártírokra és az Isteni igazságszolgáltatást az Őket elárulókra. Béke legyen Velük. TF.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: